TEHNOLOGIJA MICRO PIEZO

Ako želite pouzdane, brze i visokokvalitetne otiske, morate da razumete glavni deo štampača – glavu za štampanje.

Tehnologija Micro Piezo

Napredne glave za štampanje za sadašnjost i budućnost

Kada razmišljate o tome koji štampač da kupite, ono što vam može pomoći oko donošenja prave, informisane odluke jeste poznavanje vrste glave za štampanje ugrađene u štampač. Postoje dve osnovne vrste tehnologija glave štampača – termička i piezoelektrična. Svi Epson štampači koriste piezoelektrični element jer smatramo da ova tehnologija pruža najbolje performanse.

Nakon svetske premijere 1993. godine, tehnologija Micro Piezo ne samo da je predvodila napredak u tehnologiji Epson inkdžet glava za štampanje, već je podigla letvicu i za sva druga velika imena u industriji štampe. Jedinstvena tehnologija Micro Piezo kompanije Epson omogućuje izvrstan kvalitet štampe i predstavlja tehnologiju koju naša konkurencija i dalje ne uspeva da dostigne.

Naravno, ne morate nam verovati na reč. Pročitajte tekst u nastavku i sami saznajte šta je to što ovu tehnologiju čini toliko posebnom.

Najvažnije tehničke karakteristike

Da li ste znali?

Razmotrite briljantnost naše tehnologije Micro Piezo u širem kontekstu.

Apsolutno precizni detalji

Bilo bi podjednako teško pronaći tačno određenu kapljicu mastila (1,5 pl) na velikoj fotografiji (12,7 x 8,9 cm) kao kada biste pokušali da pronađete kontaktno sočivo na fudbalskom terenu (površine oko 10.000 m²)! Ovako precizni detalji omogućavaju izradu prelepih, realističnih fotografija u neverovatnom rasponu tonova i nijansi.

Precizna kontrola

Zamislite raspršivanje kapljice mastila (1,5 pl) kao slobodan udarac izveden sa udaljenosti od 15 metara. Možete li da zamislite fudbalera kako pokušava da nacilja tačku unutar gola koja je jednaka veličini same lopte? Zamislite da pogađa tu tačku s gotovo 100% preciznosti i da izvodi 40.000 takvih uspešnih slobodnih udaraca svake sekunde! Glave za štampanje Micro Piezo su precizne i brze, svode gubitak mastila na minimum i izrađuju jasne i precizne otiske.


Neverovatne performanse

Ako zamislimo da je kapljica mastila (1,5 pl) iste veličine kao fudbalska lopta, a da glava za štampanje izbacuje mastilo kroz 90 mlaznica po boji, vreme koje bi bilo potrebno da se stadion Vembli napuni fudbalskim loptama iznosilo bi približno jednu sekundu! Tolika je brzina rada glava za štampanje Micro Piezo.


Nova generacija tehnologije glave štampača

PrecisionCore je najnovija tehnologija štampe kompanije Epson i ona koristi revolucionarni čip velike gustine koji generiše do 40 miliona preciznih tačaka.

Primena nadmašuje štampanje samo na papiru

Inovativna tehnologija Micro Piezo kompanije Epson je fleksibilna i pogodna za primenu u mnogim oblastima. Osim neverovatnih boja i vrhunske crno-bele štampe na različitim papirima, ona se koristi i u industriji. To između ostalog uključuje štampanje na tkanini, izradu filtera za boje i primenu šablona na elektronske štampane ploče.

Oblikujemo budućnost štampanja pomoću tehnologije bez zagrevanja

Prelazak sa laserskih na štampače koji koriste tehnologiju bez zagrevanja pomoći će vam da trošite manje energije i smanjite uticaj na životnu sredinu prilikom štampanja.