OBLIKUJEMO BUDUĆNOST UZ TEHNOLOGIJU BEZ ZAGREVANJA

Povećajte produktivnost i smanjite uticaj na životnu sredinu bez kompromisa.

Tehnologija bez zagrevanja

Epson inkdžet štampači koriste tehnologiju bez zagrevanja da bi korisnicima pružili napredne pogodnosti u odnosu na lasersku i termalnu inkdžet tehnologiju.

Poređenje procesa štampanja

Laserski i inkdžet štampači mogu da izgledaju isto sa spoljne strane. Ali, važno je ono što je unutra.

Poređenje procesa štampanja

Lasersko štampanje je kompleksan proces koji obuhvata osam zasebnih faza i visok nivo toplote kojom se toner zagreva i nanosi na papir.

U inkdžet štampačima postoje dve glavne tehnologije: termalno štampanje, koje koristi toplotu, i Piezo tehnologija koja je bez zagrevanja.

Termalni inkdžet proces

Termalna inkdžet tehnologija koristi električnu struju za zagrevanje mastila i njegovo ispaljivanje kroz glavu za štampanje.

Piezo proces izbacivanja mastila

Za razliku od termalnih inkdžet i laserskih štampača, Epson tehnologija bez zagrevanja ne koristi toplotu u procesu izbacivanja mastila. Umesto toga se primenjuje pritisak na Piezo element koji se savija unazad i unapred ispaljujući mastilo iz glave za štampanje.

Prednosti tehnologije bez zagrevanja

Uštedite vreme uz štampu konstantno velike brzine

Epson tehnologija bez zagrevanja ne koristi toplotu za zagrevanje prilikom uključivanja ili aktiviranja iz stanja mirovanja. To znači da može da pruži kratko vreme štampanja prve stranice (FPOT) u poređenju sa laserskim štampačima koji moraju da zagreju fjuzersku jedinicu da bi počeli sa štampom. Pored toga, za razliku od termalne inkdžet tehnologije, Epson tehnologija bez zagrevanja ne mora da čeka da se mastilo ohladi pre sledećeg ispaljivanja mastila. To može da dovede do bržeg štampanja i znatne uštede vremena.

Koristite manje energije i uštedite novac

Epson tehnologija bez zagrevanja koristi manje energije od laserske tehnologije jer joj nije potrebna toplota. S obzirom na to da inkdžet štampači nemaju fjuzer jedinicu koja treba da se zagreje, to dovodi do znatno manje potrošnje energije. Za razliku od termalne inkdžet tehnologije, Epson tehnologija bez zagrevanja omogućava konstantno izbacivanje mastila, tako da štampač može da štampa konstantno velikom brzinom. Zahvaljujući tome, štampač može manje da radi, što pomaže u smanjivanju operativnih troškova.

Manji broj rezervnih delova, manji uticaj na životnu sredinu

Laserski štampači obično imaju više potrošnog materijala i zahtevaju periodičnu zamenu bubnja, prenosnog kaiša i fjuzerske jedinice. Zahvaljujući tehnologiji bez zagrevanja, naši inkdžet štampači imaju manje zamenskih rezervnih delova nego laserski štampači. Pored toga, za razliku od termalnih štampača, naše glave za štampanje nisu potrošni materijal. Time se smanjuje uticaj proizvodnje i recikliranja dodatnih resursa na životnu sredinu.

Manji broj intervencija povećava produktivnost

Epson inkdžet štampači bez zagrevanja sadrže manje delova koji mogu da se pokvare, što smanjuje broj potrebnih intervencija. Proces izbacivanja mastila bez zagrevanja znači da, za razliku od termalnih štampača, nema oštećenja glave za štampanje izazvanog toplotom, tako da ona duže traje. Zbog toga su Epson inkdžet štampači još pouzdaniji i imaju značajno kraće vreme obustave rada.

Otkrijte prednosti koje vam donosi Epson tehnologija bez zagrevanja

Pronađite idealan štampač koristeći alatku za pronalaženje štampača.

Pregledajte asortiman

Kontaktirajte nas

Da biste dobili više informacija o Epson rešenjima, dovoljno je da unesete svoje podatke u nastavku, a predstavnik kompanije Epson će stupiti u kontakt sa vama.

Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.
Kontaktirajte nas