OBLIKUJEMO BUDUĆNOST ŠTAMPE UZ TEHNOLOGIJU BEZ ZAGREVANJA

Epson inkdžet štampači troše manje energije, štedeći struju.

© Jasper Gibson

Tehnologija bez zagrevanja

Ne možemo izbeći činjenicu da se suočavamo sa globalnom klimatskom krizom. Ukoliko ne učinimo nešto, uskoro ćemo videti drastične promene u ekosistemu naše planete. Jedna od stvari koju možemo promeniti jeste način na koji trošimo energiju.

Sagorevanje fosilnih goriva za stvaranje električne energije proizvodi ogromnu količinu CO2. Moramo odmah početi da štedimo energiju i koristimo obnovljive izvore energije, kao kompanija i kao pojedinci. Trenutno je od suštinske važnosti da pravimo održive izbore, nemamo drugu opciju.

Moramo da SPUSTIMO TEMPERATURU. Pređite na tehnologiju bez zagrevanja za malu potrošnju energije. Čak i mala promena može biti od pomoći. Ako svi na planeti učinimo jednu malu promenu, to može imati ogroman pozitivan uticaj. Stranicu po stranicu, možemo zajedno promeniti priču.

Prikaži proizvode

TURN DOWN THE HEAT

Epson i Nacionalna geografija su se udružili u podizanju svesti o tome kako je ušteda toplote sjajan način da smanjimo svoj uticaj na životnu sredinu. Na ovom kratkom video snimku, Kejti Volter Entoni, istraživačica Nacionalne geografije objašnjava kako „toplota uništava permafrost. Ušteda toplote je jedan od najboljih načina da smanjimo naš uticaj na životnu sredinu. Odabir tehnologije bez zagrevanja, radi smanjenja potrošnje energije, smanjiće emisiju gasova koji izazivaju efekat staklene bašte i pomoći nam da usporimo otapanje permafrosta na Arktiku.“

© Jasper Gibson

Poređenje procesa štampanja

Laserski i inkdžet štampači spolja mogu da izgledaju isto. Ali, važno je ono što je unutra. Epson tehnologija bez zagrevanja ne koristi toplotu u procesu izbacivanja mastila. Umesto toga se primenjuje pritisak na Piezo element koji se savija unazad i unapred ispaljuje mastilo iz glave za štampanje.

Prednosti tehnologije bez zagrevanja

Povećajte produktivnost i smanjite uticaj na životnu sredinu bez kompromisa.

Manja potrošnja energije štedi struju i novac

Epson tehnologija bez zagrevanja koristi do 83% manje energije1 jer joj nije potrebna toplota. Budući da inkdžet štampači nemaju fjuzersku jedinicu koja treba da se zagreje, rezultat je znatno manja potrošnja energije.

Manji broj rezervnih delova, manji uticaj na životnu sredinu

Laserski štampači obično imaju više potrošnog materijala i zahtevaju periodičnu zamenu bubnja, prenosnog kaiša i fjuzerske jedinice. Zahvaljujući tehnologiji bez zagrevanja, naši inkdžet štampači proizvode do 96% manje iskorišćenog potrošnog materijala od laserskih štampača2.

Uštedite vreme uz štampu konstantno velike brzine

Tehnologija bez zagrevanja ne koristi toplotu za zagrevanje prilikom uključivanja ili aktiviranja iz stanja mirovanja. To znači da možete odmah početi da štampate, čineći to i do 50% brže u poređenju sa laserskim štampačima3.

Manji broj intervencija povećava produktivnost

Epson inkdžet štampači bez zagrevanja sadrže manje delova koji mogu da se pokvare, što smanjuje broj potrebnih intervencija.

Do 83% manja potrošnja energije u poređenju sa laserskim štampačima1
Do 96% manje iskorišćenih potrošnih materijala u poređenju sa laserskim štampačima2
Do 50% brži u poređenju sa laserskim štampačima3

Otkrijte prednosti koje vam donosi Epson tehnologija bez zagrevanja

Pronađite idealan štampač koristeći alatku za pronalaženje štampača.

Pregledajte asortiman
WF-C8190DW

Otkrijte u kojoj meri možete da smanjite emisiju CO2 i potrošnju energije

Nezavisna testiranja su pokazala da Epson WorkForce Pro modeli koriste i do 83% manje energije u odnosu na laserske štampače i foto-kopir aparate3. Pomoću našeg kalkulatora otkrijte koliko možete da smanjite potrošnju energije i emisiju CO2.

Saznajte više

Kontaktirajte nas

Da biste dobili više informacija o Epson rešenjima, dovoljno je da unesete svoje podatke u nastavku, a predstavnik kompanije Epson će stupiti u kontakt sa vama.

Polja sa oznakom „*” su obavezna.

Popunite ovo polje
Popunite ovo polje
Popunite ovo polje
Popunite ovo polje
Popunite ovo polje
Želim da primam informacije putem e-pošte o budućim Epson proizvodima, promocijama, ponudama i događajima.
Potvrđujem da imam više od 16 godina.

Saznajte više o korporativnoj društvenoj odgovornosti

Životna sredina

Svi igramo ulogu u izgradnji bolje budućnosti.

Saznajte više

Društvo

Posvećeni smo poslovanju na bezbedan, zakonit i održiv način.

Saznajte više

Etika

Oduševiti i iznenaditi klijente inovativnim proizvodima i uslugama samo je početak.

Saznajte više

Životna sredina

Svi igramo ulogu u izgradnji bolje budućnosti.

Saznajte više

Društvo

Posvećeni smo poslovanju na bezbedan, zakonit i održiv način.

Saznajte više

Etika

Oduševiti i iznenaditi klijente inovativnim proizvodima i uslugama samo je početak.

Saznajte više
  1. Na osnovu proračuna kompanije Epson, Epson WorkForce Pro WF-C8190DW troši 83% manje energije od štampača HP Color LaserJet Enterprise M750dn, koji je najprodavaniji model na tržištu jednonamenskih štampača sa brzinom od 21–30 stranica u minutu za papir u boji formata A3 (IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, na osnovu isporuka u periodu od 4. kvartala 2015. do 3. kvartala 2019. objavljeno u 2. kvartalu 2020.). Metodologija na osnovu „uobičajene potrošnje energije”, definisane i/ili simulirane u skladu sa procedurom testiranja kompanije ENERGY STAR, izraženo u kWh godišnje. Smanjene emisije CO2 izračunate u odnosu na uštedu energije, na osnovu prosečne teritorijalne proizvodnje kilograma CO2 po kWh iskorišćene električne energije.
  2. Poređenje prostora za skladištenje na osnovu Epson proračuna neophodnog prostora za skladištenje za upakovani potrošni materijal koji je dovoljan za štampanje 6000 stranica na 12 jednonamenskih i multifunkcionalnih (3-u-1) štampača koji su izabrani među 50% najprodavanijih monohromatskih laserskih štampača formata A4 (klase ispod 20 stranica u minutu) navedenih u publikaciji IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker prema podacima iz 2. kvartala 2019, rezultati za fiskalnu 2017. godinu. Prosečni kapacitet i učinak jedinice paketa tonera za svaki model je izračunala kompanija Epson pomoću dimenzija i učinka paketa tonera koje je objavio proizvođač za svaki model (od avgusta 2019.). Stvarna veličina i broj potrebnih kertridža sa tonerom zavisi od modela laserskog štampača. Navedeni učinak EcoTank potrošnog materijala su simulirane vrednosti koje je izračunala kompanija Epson na osnovu metodologije ISO/IEC24711 pomoću test šablona ISO/IEC19752.
  3. Prema proračunima kompanije Epson, ušteda vremena kod Epson poslovnih inkdžet štampača dobija se poređenjem sa prosečno najkraćim „vremenom štampanja/kopiranja” („od prethodnog zadatka”, „od stanja Spreman za korišćenje” ili „od stanja mirovanja”) kod poslovnih laserskih uređaja, shodno izveštaju ENERGY STAR, koje se dodaje vremenu potrebnom za najbrže štampanje preostalih stranica u prosečnom zadatku kancelarijskog štampanja i množi prosečnim brojem zadataka štampanja godišnje, prema podacima kompanije Keypoint Intelligence. Modeli laserskog štampača identifikovani na osnovu publikacije IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, na osnovu isporuka u periodu od 3. kvartala 2016. do 2. kvartala 2020. godine, objavljeno u 2. kvartalu 2020. godine.