OBLIKUJEMO BUDUĆNOST UZ TEHNOLOGIJU BEZ ZAGREVANJA

Povećajte produktivnost i smanjite uticaj na životnu sredinu bez kompromisa.

Tehnologija bez zagrevanja

Epson inkdžet štampači koriste tehnologiju bez zagrevanja kako bi ostvarili značajne prednosti za korisnike.

Poređenje procesa štampanja

Laserski i inkdžet štampači spolja mogu da izgledaju isto. Ali važno je ono što je unutra.

Epson tehnologija bez zagrevanja ne koristi toplotu u procesu izbacivanja mastila. Umesto toga se primenjuje pritisak na Piezo element koji se savija unazad i unapred ispaljujući mastilo iz glave za štampanje.

Za razliku od toga, laserski štampači moraju da zagreju fjuzersku jedinicu da bi štampanje bilo moguće.

Termalni inkdžet proces

Termalna inkdžet tehnologija koristi električnu struju za zagrevanje mastila i njegovo ispaljivanje kroz glavu za štampanje.

Piezo proces izbacivanja mastila

Za razliku od termalnih inkdžet i laserskih štampača, Epson tehnologija bez zagrevanja ne koristi toplotu u procesu izbacivanja mastila. Umesto toga se primenjuje pritisak na Piezo element koji se savija unazad i unapred ispaljujući mastilo iz glave za štampanje.

Prednosti tehnologije bez zagrevanja

Konstantno štampanje velike brzine

Epson tehnologija bez zagrevanja ne koristi toplotu za zagrevanje prilikom uključivanja ili aktiviranja iz stanja mirovanja. To znači da odmah počinje sa štampanjem, za razliku od laserskih štampača koji moraju prvo da zagreju fjuzersku jedinicu da bi štampali. Osigurano je konstantno štampanje velike brzine čak i za dokumente sa velikom gustinom štampanja.

Manja potrošnja energije štedi struju i novac

Epson tehnologija bez zagrevanja koristi manje energije od laserske tehnologije jer joj nije potrebna toplota. Budući da inkdžet štampači nemaju fjuzersku jedinicu koja treba da se zagreje, rezultat je znatno manja potrošnja energije.

Manji broj rezervnih delova, manji uticaj na životnu sredinu

Laserski štampači obično imaju više potrošnog materijala i često zahtevaju periodičnu zamenu bubnja, prenosnog kaiša i fjuzerske jedinice. Zahvaljujući tehnologiji bez zagrevanja, naši inkdžet štampači koriste manje delova kojima je potrebna zamena u odnosu na laserske štampače, a naše glave za štampanje nisu od potrošnog materijala. Time se smanjuje uticaj proizvodnje i recikliranja dodatnih resursa na životnu sredinu.

Manji broj intervencija povećava produktivnost

Epson inkdžet štampači bez zagrevanja sadrže manje delova koji mogu da se pokvare, što smanjuje broj potrebnih intervencija. Zbog toga su Epson inkdžet štampači pouzdani i imaju znatno kraće prekide u radu.

Sami otkrijte prednosti koje vam donosi Epson tehnologija bez zagrevanja

Pronađite savršen štampač koristeći alatku za pronalaženje štampača.

Prikažite asortiman

Obratite nam se

Da biste dobili više informacija o Epson rešenjima, jednostavno unesite svoje podatke u nastavku i Epson predstavnik će vam se javiti.

Polja sa oznakom * su obavezna.
Kontaktirajte nas