ZAŠTO TREBA KORISTITI ORIGINALNO MASTILO

Verujemo da je proces štampanja jedna vrsta partnerstva. Za kvalitetan otisak potrebni su i štampač i mastilo. Zbog toga je od suštinske važnosti da znate karakteristike mastila koje upotrebljavate da biste izbegli potencijalne zamke pri štampanju.

ORIGINALNO MASTILO

Šta treba da znate

Ko još gubi vreme na razmišljanje o štampaču? Očekujemo da obavi svoj posao. Potrudili smo se da napravimo usklađena mastila i štampače koji omogućavaju neometan rad uz kompletnu doslednost i pouzdanost. Zato investiramo u opsežna istraživanja i napredne proizvodne pogone i podvrgavamo naše proizvode rigoroznim testovima.

To, naravno, ne možemo da kažemo za mastila koja mi ne proizvodimo. Kompanija Epson ne može da garantuje da tzv. kompatibilna mastila ili prerađeni kertridži daju rezultate kakve očekujete.

Da li zaista želite da rizikujete i koristite štampače i mastila koja vam ne garantuju određeni učinak i kvalitetnu štampu? Ili još gore, da koristite kertridže koji ne rade kako treba ili štampače koji se kvare? Originalno Epson mastilo vam nudi zaštitu od svih potencijalnih zamki.

Originalno mastiloKompatibilno mastiloPrerađeno mastilo
Istraživanje i razvoj sprovela kompanija Epson
Proizvedeno u pogonima sa visokotehnološkom opremom kompanije Epson pod strogo kontrolisanim uslovima
Testirano i odobreno od strane kompanije Epson
Zaštićeno garancijom za Epson štampače

Kojim rizicima se izlažete ako koristite neoriginalna mastila?

Želimo da vam priuštimo bezbrižno iskustvo štampanja u svakom trenutku. Zato vam i skrećemo pažnju na moguće probleme koje možete imati ukoliko koristite neoriginalna mastila.

Kvarovi na štampačima

Zamislite situaciju da treba da odštampate avionsku kartu, a štampač odjednom ne radi. Začepile su se mlaznice ili štampač ne prepoznaje kertridž. Ili još gore, dobili ste polomljen kertridž. Epson ne projektuje i ne testira neoriginalna mastila, što znači da postoji mogućnost da vam se štampač pokvari, a da ti kvarovi nisu obuhvaćeni garancijom koju ste dobili.

Loši rezultati

Izgled takođe ne možete zanemariti, pa kada štampate važne poslovne dokumente ili materijale za učenje, mrlje, razmazana ili nejasna slova, pruge i nepreciznost su poslednja stvar koja vam treba. Ako štampate dokumenta za arhivu, onda su dugotrajnost i postojanost mastila veoma važni. Zahvaljujući našim strogim kontrolama kvaliteta dobijate pouzdanu i besprekornu štampu jasnih detalja. Da li ovo možete reći i za neoriginalna mastila?

Potrošeno vreme u rešavanju problema

Bez obzira da li imate kućnu kancelariju ili samo želite da brzo završite posao jer vas čekaju brojne porodične obaveze, u životu svakako imate važnije stvari nego da čistite mrlje od mastila. Nažalost, neoriginalna mastila ne ispunjavaju kriterijume naših istraživanja, razvoja i testiranja. Ulažemo ogromne sume novca u naše štampače i mastila jer želimo da vam garantujemo pouzdanost pri korišćenju.

Pogrešna mera štednje

Niski početni troškovi su, naravno, primamljivi, ali ako kupite neispravan proizvod, to na duže staze znači i više nezadovoljstva i veće troškove. Da li uopšte možete biti sigurni da će prerađen i kompatibilan kertridž raditi kako treba? Šta je sa izgubljenim vremenom i novcem ako morate ponovo da štampate dokumenta ako kvalitet nije zadovoljavajući nakon prvog štampanja? Osim toga, garancija kompanje Epson ne obuhvata korišćenje neoriginalnih mastila, tako da, ukoliko oštetite štampač jer ste koristili ova mastila, garancija neće važiti.

Rešenje

Rešenje je da koristite testirana i odobrena originalna Epson mastila da biste na jednostavan način ostvarili ujednačenu i kvalitetnu štampu. Hajde da vidimo po čemu su naša visokokvalitetna i pouzdana mastila toliko posebna.

Epson uređaji najbolje rade sa Epson delovima

Štampanje treba da bude jednostavno i pouzdano. Zato sprovodimo opsežna ispitivanja i mnogo ulažemo u istraživanje i razvoj jer želimo da svi delovi funkcionišu zajedno, nesmetano i besprekorno. Takođe, u naprednim proizvodnim pogonima pratimo i nadgledamo svaki korak proizvodnje i strogo kontrolišemo kvalitet. To znači da vi ne morate da brinete. Naša mastila su osmišljena tako da besprekorno funkcionišu sa štampačima i daju visokokvalitetne i pouzdane rezultate, bilo da štampate tekst ili grafiku. Zato je devet desetina korisnika originalnih mastila zadovoljno kvalitetom svojih otisaka¹.

Pouzdani, visokokvalitetni rezultati

Izrada pouzdanog štampača i mastila zavisi od mnogo stvari. Zbog toga mnogo ulažemo u istraživanje i razvoj i godinama usavršavamo naše proizvodne kapacitete. Da bismo sprečili kvarove, svaki kertridž se proizvodi u vrhunskom tehnološkom okruženju u kome nema prašine. Takođe, pažljivo biramo materijal i konstrukciju kertridža kako bismo obezbedili da savršeno odgovara mastilima koje proizvodimo.

Jednostavna upotreba

Ne radi se ovde samo o tome da su naši štampači jednostavni za svakodnevnu upotrebu. Više se ne morate nervirati razmišljajući koje mastilo da kupite. Potrebno je samo da pogledate sliku na prednjoj strani. U korisničkom uputstvu ćete lako naći koju sliku treba da potražite. Takođe smo razvili kompaktnu ambalažu EasyMail koja staje u većinu poštanskih sandučića za pošiljke kod kojih nije potrebno da se potpišete prilikom prijema. Drugim rečima, naručivanje preko interneta je lako, a pošiljka vam stiže na kućnu adresu. Bez obzira koliko često štampate, postoje standardni i XL kertridži koji zadovoljavaju sve vaše potrebe.

Pristupačnost

Nema potrebe bacati mastilo koje niste iskoristili. Ovo je razlog zašto većinu naših mastila možete kupiti kao pojedinačne kertridže, tako da menjate samo one boje koje ste istrošili. Ovako možete da uštedite do 30%² mastila u poređenju sa trobojnim kertridžima konkurenata. Naša pouzdana mastila takođe smanjuju mogućnost grešaka pri štampanju i testirana su tako da možete da računate na navedeni učinak, a to znači da ćete lako izračunati tekuće i buduće troškove. Da bismo vam pomogli da još više smanjite troškove, u ponudi imamo i XL kertridže, ekonomično rešenje za one koji često štampaju, koji vam omogućavaju da štampate više nego duplo više stranica³ u odnosu na standardne kertridže. To značajno smanjuje troškove po stranici, čime štedite novac.

¹ Istraživanje koje je sprovela kompanija Epson januara 2021. godine (n=2,190). Vlasnicima Epson štampača je postavljeno sledeće pitanje: „Koliko ste zadovoljni kvalitetom štampanja kada koristite originalne Epson kertridže sa mastilom?“ Ukupno 90,4% ispitanika je dodelilo ocenu 6 ili višu, što se smatra da su „zadovoljni“ ili „veoma zadovoljni“.

² Na osnovu testiranja koje je sprovela laboratorija Keypoint Intelligence oktobra 2022, u poređenju sa ekvivalentnim konkurentskim modelima štampača (HP i Canon), koristeći trobojne kertridže, prema veb-sajtu proizvođača, oktobar 2022. Ponderisanje za štampanje dokumenata i fotografija je primenjeno na osnovu 2Europe istraživanja „Printing Usage & Attitudes Study“ od novembra 2019.

³ Za više informacija posetite www.epson.eu/pageyield