ULOGA KOMPANIJE EPSON U DRUŠTVU

DRUŠTVO

Uvod

Posvećeni smo poslovanju na bezbedan, zakonit i održiv način koji se, što je važno, prenosi na sve naše dobavljače.

Nadamo se da ćemo svojim aktivnostima doprineti izgradnji srećnog, zdravog i raznolikog dru��tva u kojem naši klijenti, zaposleni i investitori mogu biti ponosni.

Lanac snabdevanja

Koristimo pravične standarde i odgovarajuće procedure za odabir dobavljača. Da bi ovo bilo dosledno, zaposleni i dobavljači moraju da se pridržavaju naše osnovne politike nabavke.

Dobavljač mora da popuni i ispuni zahteve procene koja se odnosi na pitanja životne sredine, rada, ljudskih prava, fer poslovanja i još mnogo toga. Ona se obavlja pre bilo kakve saradnje sa novim dobavljačem.

Zaposleni

U kompaniji Epson znamo koliko je važno da naši zaposleni uživaju u svom radu i zato osiguravamo da nas on ispunjava i nagrađuje.

Smatramo da se temelji napredne kompanije grade na zadovoljnoj, raznolikoj, bezbednoj i dobro opremljenoj radnoj snazi. Stoga promovišemo različitost, zdravlje i bezbednost na radnom mestu i pružamo aktivnu podršku obučavanjem zaposlenih i partnera u lancu snabdevanja.

Društvena odgovornost

Kompanija Epson i njeni zaposleni su širom sveta angažovani u pozitivnim aktivnostima kako bi doneli pozitivne promene u lokalne zajednice.

Epson UK: pomaže mladima da ostvare svoje snove

Da bi učenike pripremili za tržište rada, zaposleni u britanskom ogranku kompanije Epson obavili su probne intervjue sa učenicima škole Longdin u Hemel Hempstedu u Engleskoj. Svaki učenik je pre intervjua morao da preda svoj CV, probnu prijavu i akcioni plan. Zaposleni kompanije Epson su dali povratne informacije i napisali izveštaje o proceni kako bi im pomogli da unaprede svoje veštine.

Epson Nemačka: UNICEF koristi Epson tehnologiju za štampanje „Fotografije godine”

UNICEF Nemačka je koristio Epson tehnologije za štampanje više od 1.500 visokokvalitetnih fotografija za nagradu „Fotografija godine” za UNICEF 2017. godine. Epson je štampao i donirao slike i za žiri i za izložbu. Na slikama su prikazani životni uslovi dece širom sveta, neke su predstavljale njihovu nesreću i očaj, a druge su isticale njihovu sreću i snove.

Epson Iberija: javni servis za decu kojoj je potrebna pomoć

Celokupno osoblje ogranka Epson Iberija (kancelarije u Barseloni, Madridu i Lisabonu) odvojilo je jedan radni dan da renovira Stambeno-obrazovni centar Ljar Les Vinjes u Serdanjola del Valesu, koji služi kao dečji centar za to područje. Zaposleni kompanije Epson oslikali su zidove, doterali eksterijer i donirali i instalirali Epson štampače i projektore u celoj zgradi kako bi unapredili ovaj centar.

Epson Francuska: promovisanje zaposlenih sa invaliditetom

Ogranak Epson Francuska se udružio sa Udruženjem paralizovanih Francuske (APF), organizacijom koja promoviše zapošljavanje osoba sa invaliditetom. APF je slao radnike sa invaliditetom kompaniji Epson svake godine počev od 2006. kako bi stekli dragoceno radno iskustvo; Epson je četvoro angažovao kao zaposlene sa punim radnim vremenom.

Epson Italija: sadnja drveća kako bi se obnovio i zaštitio biodiverzitet

Ogranak Epson Italija je sarađivao sa kompanijom ReteClima i Parco Nord Milano u akciji sadnje drveća. 220 zaposlenih je uzelo slobodan dan kako bi zasadilo 350 mladica i stabala u parku.

Epson Nemačka: pomaže deci da razumeju važnost reciklaže

Ogranak Epson Nemačka od 2008. sarađuje sa kompanijom Deutsche Umwelt-Aktion koja obezbeđuje ekološku edukaciju dece iz osnovnih i srednjih škola u Merbušu. U februaru 2017. godine, Epson i Deutsche Umwelt-Aktion su održali predavanje o konceptu „nešto novo od nečeg starog”, pokazujući deci kako da rastvaraju stare novine i recikliraju ih u razglednice za svoje prijatelje.

Saznajte više o korporativnoj društvenoj odgovornosti