INTERAKTIVNA NASTAVA

LINK GROUP KORISTI EPSON PROJEKTORE ULTRA-KRATKOG DOMETA

LINK group je vodeća multinacionalna kompanija koja se više od 20 godina uspešno bavi profesionalnom edukacijom i sertifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja. Ovaj napredni sistem obrazovanja već godinama koristi Epson projektore ultra-kratkog dometa u želji da prezentacije za studente učini interaktivnijim.

Logičan korak ka modernizaciji nastave

Pored Srbije, LINK group uspešno posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine, Rumunije, Republike Moldavije i Ukrajine, a putem učenja na daljinu okuplja polaznike iz preko 120 zemalja sveta. Samo u Srbiji u okviru LINK group obrazovnog sistema postoji sedam obrazovnih institucija, a svaka od njih je od samog začetka koristila najmodernije tehnologije koje su bile na raspolaganju u datom trenutku. Tako su od klasičnih belih tabli i markera gotovo kompletno prešli na interaktivne table, te su se i interaktivni projektori nametnuli kao logičan izbor za potpunu modernizaciju nastave. Svoj prvi Epson projektor ultra-kratkog dometa, model EB-470, kupili su pre više od tri godine. Izbor je donet nakon istraživanja zadovoljstva i ocena korisnika na internetu, kao i na osnovu cene koja je, imajući u vidu kvalitet koji ovaj projektor pruža, bila sasvim prihvatljiva.

Danas se u njihovim učionicama nalazi ukupno pet modela, od kojih tri projektora nose oznaku EB-485, dok je najnoviji model, EB-575Wi, kupljen pre godinu ipo dana.

Jednostavni za korišćenje

Većina predavača na ITAcademy, koja se nalazi u sklopu LINK group obrazovnog sistema, koristi napredne opcije i nema problema sa korišćenjem Epsonovih projektora. Najviše se koriste funkcionalnosti poput crtanja, skiciranja i obeležavanja, naročito na smeru za dizajn. Prema rečima profesora Vuka Ninića, koji je ujedno i menadžer ITAcademy, interfejs Epsonovog projektora je intuitivniji od interfejsa konkurentskog interaktivnog modela koji ITAkademija takođe koristi.

Jasne i oštre slike

Određena predavanja pohađa veći broj studenata i ona se održavaju u amfiteatru predstavništva LINK group. Radi bolje preglednosti, u amfiteatru postoje tri projektora koji prikazuju prezentacije istovremeno. Centralni projektor u ovoj prostoriji jeste upravo Epson projektor utra-kratkog dometa. Utisak predavača jeste da je slika koju emituje Epson projekor daleko oštrija i jasnija nego slika koju daju modeli drugih proizvođača.