Štampa za sve namene

Epson na sajmu Grafima predstavio najnovija rešenja za štampu reklamnih i promotivnih materijala velikih formata, kao i rešenja za štampu nalepnica

Štampa za sve namene

Epson je sajmu Grafima 2016 u Beogradu, na štandovima ovlašćenih Epson partnera, demonstrirao primenu Epson SureColor i ColorWorks rešenja. Na turi za medije pod nazivom "Štampa za sve namene", prilikom koje su posećeni štandovi Everesta i Sitotehnike, Epson je predstavio zaokruženu ponudu štampača velikih formata za razne namene, uključujući i štampu na tekstilu, dok je na štandu Identikusa predstavljena ColorWorks serija inkdžet štampača za etikete u boji.

Epsonova tura za medije počela je na štandu Sitotehnike gde su bili izloženi štampači iz SureColor F serije koji štampaju na tekstilu - SureColor SC-F2000, Epsonov štampač koji primenjuje tehnologiju direktne štampe na odeći, idealan za štampanje na majicama; i dva sublimaciona modela, 44-inčni SureColor SCF6200 za štampu visokog kvaliteta na tekstilu i štampu promotivnih materijala i 64-inčni SureColor SC-F9200 koji garantuje veliku produktivnost prilikom štampe velikih tiraža. Epsonova nepogrešiva preciznost, visoke performanse i niski troškovi održavanja digitalnu štampu i kreativnost podižu na viši nivo, omogućavajući raznovrsnu primenu štampanog tekstila: modeli iz SureColor F serije mogu proizvesti veliki broj reklamnih materijala od tekstila, odeću, promotivni materijal, aksesoar od tkanine, odevne predmete i krute podloge. Kvalitet, performanse i pouzdanost modela iz ove serije su optimizovani tako da pruže maksimalnu produktivnost i zaradu.

"Naš cilj je da pokažemo kompanijama kako mogu da diverzifikuju svoje poslovanje i povećaju profit tako što će praviti proizvode izvanrednog kvaliteta, po želji i meri naručilaca. Posetioci Grafima sajma će imati priliku da vide kako pomoću Epson inkdžet štampača mogu proizvesti najrazličitije proizvode uključujući tekstilne komade, majice, odeću, ukrase, promotivne materijale, zavese, jastuke, abažure i navlake za nameštaj." izjavio je Akim Bukmakovski, regionalni menadžer prodaje komercijalnih i industrijskih rešenja za štampu za područje centralne Evrope i Balkana, koji je prisustvovao događaju.

Primena Epsonovih rešenja za profesionalnu grafiku demonstrirana je na štandu Everesta. Prisutni novinari mogli su da se uvere u kvalitet štampe modela iz Sure Color T serije koja je namenjena za štampu tehničkih crteža velike preciznosti i prezentacija, kao i štampača iz Sure Color S serije namenjenih za štampu na različitim medijima kao što su izložbeni displeji, posteri, baneri i paneli sa pozadinskim osvetljenjem i automobilske folija.  

Kada je reč o profesionalnoj fotografiji, štampa fotografija različitih formata, omogućena je zahvaljujući Epsonovoj SureColor P seriji. Epsonova precizno dizajnirana glava štampača i kvalitetna UltraChrome pigmentna mastila, pružaju najveći kvalitet i najširi gamut boja, što za rezultat ima živopisne i trajne slike koje je moguće štampati na različitim materijalima. Proizvođač je ove godine na sajmu predstavio novi SureColor SC-P10000 model sa setom mastila od čak 10 Epsonovih UltraChrome Pro boja, zahvaljujući čemu su produktivnost i kvalitet fotografija podignuti na najviši nivo. Dizajniran je za fotografske laboratorije, štamparije i kompanije kojima je potrebno interno rešenje za produkciju različitih vrsta fotografija visokog kvaliteta, reklamnog materijala i transparenata.

Epsonova tura "Štampa za sve namene" završena je na štandu Identikusa gde su novinarima predstavljena tri modela iz ColorWorks serije - ColorWorks C3500, C7500G i C831- namenjeni kompanijama koje žele da štampaju sopstvene nalepnice u boji visokog kvaliteta, uz minimalne troškove rada i materijala i bez zastoja u proizvodnji. Ušteda je omogućena zahvaljujući inkdžet tehnologiji štampe zasnovane na zamenljivim, pojedinačnim ketridžima u boji, koji garantuju da mastilo neće biti utrošeno uzalud.

"Od pripreme za štampu do komercijalnih i industrijskih štampanih proizvoda, Epsonova rešenja su dizajnirana tako da u potpunosti odgovore na potrebe različitih biznisa. Naši profesionalni štampači imaju konkurentnu cenu i konstruisani su tako da obezbede visok kvalitet i maksimalnu pouzdanost, uz minimalne troškove eksploatacije i brz povraćaj investicije", zaključio je Bukmakovski.

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA, održava se u u Hali 4 Beogradskog sajma i otvoren je za posetioce do subote, 1. oktobra. Epsonova rešenja za štampu na tekstilu SureColor SC-F2000, SureColor SC-F6200 i SureColor SC-F9200 izloženi su na štandu Sitotehnike. Rešenja za štampu velikih formata SureColor SC-S40610 i SureColor  SC-S60610, SureColor SC-T7200 model za štampu tehničkih crteža, kao i foto štampači SureColor SC-P800, SureColor SC-P10000 izloženi su na štandu Everesta. Na štandu Identikusa posetioci mogu videti naša tri štampača namenjena za štampu nalepnica ColorWorks C3500, C7500G i ColorWorks C831.


Napomene za urednika

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u tehnologiji i predana je povezivanju ljudi, stvari i informacija koristeći svoju originalnu, efikasnu, kompaktnu i preciznu tehnologiju. Uz paletu koja obuhvata sve od inkdžet štampača i digitalnih sistema za štampanje do 3LCD projektora, pametnih naočara, sistema senzora i industrijskih robota, ova kompanija je fokusirana na pokretanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata na poljima inkdžet štampača, vizuelnih komunikacija, nosivih uređaja i robotike.

Epson grupu predvodi korporacija Seiko Epson sa sedištem u Japanu i nju sačinjava preko 67.000 zaposlenih u 90 kompanija širom sveta. Ova grupa se ponosi svojim doprinosima zajednicama u kojima posluje i neprestanim naporima da smanji negativan uticaj na životnu sredinu. www.global.epson.com

O kompaniji Epson Europe

Kompanija Epson Europe B.V., koja se nalazi u Amsterdamu, predstavlja regionalno sedište Grupe za Evropu, Bliski istok, Rusiju i Aziju. Kompanija Epson Europe ima 1.700 zaposlenih, a u fiskalnoj 2015. godini je ostvarila prodaju u vrednosti od 1.577 miliona evra. http://www.epson.eu

Ekološka vizija 2050.  

http://eco.epson.com/