Serijal „Arhiv fotografije“ centra za kulturu Kovin i Foto saveza Srbije koristi Epson Digigraphie za najviši kvalitet i trajnost

Izložba fotografija i promocija nove fotomonografije serijala ,,Arhiv fotografije“ Centra za kulturu Kovin i Foto saveza Srbije je svečano otvorena u galeriji Centra za kulturu Kovin, postavka će trajati do 29.juna.

Serijal „Arhiv fotografije“ centra za kulturu Kovin i Foto saveza Srbije koristi Epson Digigraphie za najviši kvalitet i trajnost

Izložba fotografija i promocija nove fotomonografije serijala ,,Arhiv fotografije“ Centra za kulturu Kovin i Foto saveza Srbije je svečano otvorena u galeriji Centra za kulturu Kovin, postavka će trajati do 29.juna. Svoje radove ,,Ženski senzibilitet“ predstaviće tri umetnice: Božana Marinček, Svetlana Dingarac i Maja Stošić.

,,Bez ikakvih opterećenja, gonjene isključivo svojom kreativnošću i potrebom da barem ponekad zaustave vreme, kako bi svima pokazale lepotu ljudi i predela koji ih okružuju, naše autorke tragaju za mestima, inspiracijom ili jednostavnije rečeno u potrazi su za fotografijom. Ta neprekidna potraga vodila ih je na bezbroj mesta, od ekstremno urbanih do potpuno ruralnih i svuda su uspevale da pronađe i zabeleže poneku lepu i jedinstvenu priču. I kao što je čin zaustavljanja vremena pomoću fotoaparata namenjen produženju trajanja tako i Arhiv fotografije koristi Epson Digigraphie, za sada jedinstven sistem izrade fotografija koji garantuje trajnost barem približnu onoj koju imaju snimljeni filmovi i klasične crno-bele fotografije“, rekao je o predstojećoj izložbi, Milan Živković, urednik i saradnik Centra za kulturu Kovin.

Epson Digigraphie je kontrolisani proces visokokvalitetne štampe i autorizacije umetničkih dela, reprodukcija i dokumenata za potrebe izlaganja ili trajnog arhiviranja. Postupak pruža potpuno nove mogućnosti za maksimalno korišćenje prednosti digitalnih tehnologija u nastanku trajnih otisaka u boji koji zadržavaju originalni kvalitet više stotina godina.