Kompanija Epson osvaja prestižnu EcoVadis Platinum nagradu za održivost

Sertifikat postavlja kompaniju Epson među 1% vodećih tehnoloških kompanija kada je u pitanju održivost

Kompanija Epson osvaja prestižnu EcoVadis Platinum nagradu za održivost

Nezavisni stručni procenitelji kompanije EcoVadis dodelili su Epsonu platinasti status za društveno odgovorno poslovanje. [1] Platinasti sertifikat, dodeljen 2020. godine, ukazuje na to da je Epson rangiran među 1% kompanija u svojoj industriji. [2] Epson je u poslednje tri godine dobio zlatni sertifikat. Zlato se dodeljuje kompanijama koje ulaze u top 5%.

Platinasti sertifikat dodeljen je kao priznanje Epsonovim globalnim inicijativama na polju društvene odgovornosti preduzeća. Ocena EcoVadis-a fokusira se na četiri teme: životna sredina, rad i ljudska prava, etika i održiva nabavka. Epson je ocenjen kao „izvanredan“ (najviša ocena) za životnu sredinu i postigao je visoke rezultate u pogledu održivih nabavki, rada i ljudskih prava i etike, čineći ga među prvih 1% kompanija u industriji proizvodnje računara i perifernih uređaja.

Kazuyoshi Yamamoto, predsednik kompanije Epson Europe, dodao je: „Platinasti EcoVadis sertifikat uverava naše kupce da Epson preduzima sve raspoložive mere kako bi postigao održivost u svom poslovanju. Održivost je u našoj DNK, ona prolazi kroz sve što radimo. Platinasti status znači da se naši kupci mogu osloniti na to da će svaki aspekt našeg poslovanja biti nezavisno verifikovan i sertifikovan i da smo u potpunosti posvećeni ispunjavanju najviših standarda održivosti.“

EcoVadis pruža nezavisnu, pouzdanu, zajedničku platformu za procenu i ocenu više od 65.000 grupa i kompanija u 200 industrija u 160 zemalja primenom društveno odgovornih kriterijuma za procenu poslovanja zasnovanih na standardima održivosti na hiljade spoljnih izvora kao što su nevladine organizacije, radnički sindikati, međunarodni organizacije, lokalne samouprave i revizorske organizacije.

Epson nastoji da iskoristi svoje efikasne, kompaktne i precizne tehnologije za pokretanje inovacija u četiri oblasti, uključujući inkjet štampače. Verujemo da Epsonova tehnologija može da pomogne u smanjenju uticaja na životnu sredinu, povećanju produktivnosti i da igra značajnu ulogu u rešavanju društvenih problema i postizanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Epson teži socijalnoj održivosti i objavljuje detalje svojih ekoloških inicijativa, stvaranja društvene vrednosti, korporativnog upravljanja i drugih DOP aktivnosti kroz svoj integrisani izveštaj i izveštaji o održivosti. Informacije se takođe objavljuju na stranicama društvene odgovornosti na veb lokaciji kompanije.

Reference

 Epsonova društvena odgovornost i životna sredina https://global.epson.com/EN/

www.global.epson.com

[1] Nezavisna, pouzdana i kolaborativna platforma EcoVadis procenjuje politike i procedure kompanija, kao i njihove objavljene izveštaje koji se odnose na životnu sredinu, rad i ljudska prava, etiku i održive nabavke. Jedinstvena metoda procene društvene odgovornosti kompanije EcoVadis obuhvata više od 200 kategorija nabavki u 160 zemalja. Više od 65.000 kompanija sarađuje sa EcoVadisom na smanjenju rizika, pokretanju inovacija i izgradnji transparentnosti i poverenja među trgovinskim partnerima.

[2] Proizvodnja računara i periferne opreme.