Epson štampači i PaperLab dobili su priznanje Najboljih 100 dobrog dizajna

Epson štampači i PaperLab dobili su priznanje Najboljih 100 dobrog dizajna

PaperLab

Nagrađivana tehnologija koja obogaćuje život ljudi

Korporacija Seiko Epson (TSE: 6724, „Epson“) je saznala da su njihovi inkdžet štampači ET-4750, L6190/L6191/L6198 i ET-2750 i sistem sa suvim procesom za kancelarijsku izradu papira PaperLab A-8000 1uvršćeni na listu Najboljih 100 dobrog dizajna. Nagrade za dobar dizajn se dodeljuju za kreacije koje unapređuju život i društvo i obogaćuju ih. Epson je osvojio Nagrade za dobar dizajn 2017. godine za ukupno sedam proizvoda, među kojima su dva projektora, četiri štampača i sistem za kancelarijsku izradu papira, ali samo najistaknutije i najznačajnije kreacije se uvršćuju u listu Najboljih 100.

 

Kreacije koje se uvrste na listu Najboljih 100 će biti predstavljene na Izložbi dobrog dizajna („G Exhibition“) 2017. godine koja će se održati od 1. do 5. novembra na različitim lokacijama u kompleksu Tokyo Midtown. Najboljih 100 takođe ispunjavaju kvalifikacije da dobiju Veliku nagradu za dobar dizajn, Zlatnu nagradu za dobar dizajn i Posebne nagrade za dobar dizajn. Dobitnici ovih nagrada će biti objavljeni 1. novembra 2017.

Manabu Kavahara, generalni menadžer za dizajn u odseku kompanije Epson za upravljanje rešenjima za štampu je izjavio: „Naši klijenti su nagradili naše štampače sa rezervoarima za mastilo velikog kapaciteta jer mogu da štampaju koliko god im je potrebno, a da ne brinu o ceni. Posebnu pažnju smo posvetili izgledu i mogućnostima korišćenja inkdžet štampača ET-4750, L6190/L6191/L6198 i ET-2750. Kao sledeća generacija štampača sa rezervoarom za mastilo, ovaj štampač nudi mnogo više od dobre cene. Kompaktan je, lepog izgleda, lak za korišćenje i značajno umanjuje frustracije koje korisnici doživljavaju kada im nestane mastila. Nastavićemo da koristimo štampu da bismo poboljšali kvalitet života i rada ljudi i razvićemo dizajn štampača za proizvode koji prevazilaze očekivanja klijenata.“

Epson dizajn je svrstan među Najboljih 100:

inkdžet štampači ET-4750, L6190/L6191/L6198, ET-2750

Ovaj A4 inkdžet multifunkcionalni štampač sadrži velike rezervoare za mastilo i unapređuje produktivnost i ekonomičnost. Rezervoari za mastilo i bočice za mastilo su dizajnirani tako da proces punjenja bude čist i brz, a štampač je intuitivan i lak za korišćenje. Rezervoar se nalazi sa prednje strane čime se poboljšava dostupnost i olakšava provera nivoa mastila. Jednostavno umetnite bočicu za mastilo i mehanizam automatski dopunjuje rezervoar do punog kapaciteta. Rezervoar se ističe na štampaču i pokazuje impresivan kapacitet, a jednostavni okrugli oblik kućišta odražava robusnost i istrajnost koje se savršeno uklapaju u svaki životni prostor.

Komentari sudija

Epson je usvojio dizajn rezervoara za mastilo velikog kapaciteta kako bi odgovorio na problem nestanka mastila i cene kertridža sa mastilom. Rezervoari za mastilo su smešteni sa prednje strane štampača. Oblik i boja jedinice rezervoara za mastilo su nenametljivi, tako da se jedinica se savršeno uklapa u ostatak štampača. Rezervoari se lako dopunjuju i jednim pogledom možete da proverite koliko mastila je preostalo. Dizajn je istovremeno lep i funkcionalan. Pored toga, dizajn grla bočice za mastilo i ulaznog otvora rezervoara za mastilo su jedinstveni za svaku boju čime se sprečava greška pri punjenju. Nisu napravljeni nikakvi kompromisi pri dizajniranju bočica za mastilo. Mehanizam za automatsko zaustavljanje sprečava curenje mastila prilikom uklanjanja bočice iz rezervoara, čak i kada je mlaznica usmerena nadole, tako da nema prosipanja. Naročito ističemo izuzetno dizajniranu prilagodljivu kontrolnu tablu, zaobljene ivice štampača, kao i gladak i jasan izgled.

PaperLab A-8000 (prodaje se samo u Japanu)

PaperLab A-8000 je prvi 2sistem za kancelarijsku izradu papira koji koristi suvi proces 1za bezbedno uklanjanje korišćenih dokumenata i proizvodnju novih listova papira. Tehnologija suvih vlakana kompanije Epson omogućava da se papir proizvodi bez velike količine vode koju uobičajeni sistemi izrade papira zahtevaju. Pošto nisu potrebne cevi za vodu, PaperLab može da se montira u kancelariji ili na bilo kom mestu sa dovoljno prostora za recikliranje korišćenog papira. PaperLab menja rad u kancelariji tako što poboljšava bezbednost informacija, proizvodi papir različitih težina i veličina i smanjuje uticaj na životnu sredinu.

Komentari sudija

Postoji velika debata o korišćenju procesa bez papira. PaperLab je zaista izvrsno rešenje koje nudi odgovor na pitanje o budućnosti korišćenja papira. Posebno je vredna pohvale sama činjenica da možete da reciklirate korišćeni papir odmah u kancelariji i tako poboljšate bezbednost informacija.

Drugi Epson proizvodi koji su dobili Nagradu za dobar dizajn 2017:

  • Projektor EB-1795F
  • Serija projektora EB-L1000
  • Poslovni inkdžet štampač Workforce Pro WF-3720/4720/4740
  • Inkdžet štampač EP-50V (prodaje se samo u Japanu)
  • Multifunkcionalni A3 inkdžet štampač u boji WorkForce Enterprise WF-C20590/C17590

Imajte u vidu da Epson proizvodi i usluge zavise od regiona.

Obratite se lokalnoj kompaniji koja prodaje Epson proizvode da biste saznali detalje o proizvodima i uslugama dostupnim u vašem regionu: www.epson.eu

Nagrade za dobar dizajn

Nagrada za dobar dizajn je sveobuhvatni sistem za promociju dizajna koja bira dobar dizajn iz velikog asortimana novih rešenja. Dodeljuje je Japanski institut za promociju dizajna, jedinstvena fondacija od javnog interesa. Njenog prethodnika, Sistem za izbor dobrog dizajna (ili G Mark sistem), osnovalo je Ministarstvo međunarodne trgovine i industrije 1957. godine (sadašnje Ministarstvo ekonomije, trgovine i industrije), a bavi se ovim poslom oko 60 godina.

Dobitnicima Nagrade za dobar dizajn se odobrava korišćenje simbola G oznake, koji predstavlja amblem za dobar dizajn duže od pola veka.
http://www.g-mark.org/?locale=en

1. Mala količina vode se koristi za održavanje određenog nivoa vlažnosti unutar sistema.
2. PaperLab je prvi sistem za kancelarijsku izradu papira koji koristi suvi proces prema istraživanju kompanije Epson sprovedenom u novembru 2016.