Epson predstavlja prve poslovne A3 EcoTank štampače koji nude ekonomična i održiva rešenja za štampanje kancelarijskih dokumenata većih formata

Efikasna rešenja za štampanje A3 formata sa mnoštvom funkcija koja omogućavaju održivo poslovanje

Epson predstavlja prve poslovne A3 EcoTank štampače koji nude ekonomična i održiva rešenja za štampanje kancelarijskih dokumenata većih formata

Kompanija Epson je proširila asortiman poslovnih EcoTank štampača i predstavila prve multifunkcionalne A3 EcoTank uređaje, kako za štampanje u boji, tako i za crno-belo štampanje dokumenata A3 formata: EcoTank Pro ET-16680 [L15180 za Centralnu i Istočnu Evropu/Bliski istok i Afriku]i ET-M16680 [M15180 za Centralnu i Istočnu Evropu/Bliski istok i Afriku].

Ova rešenja bez kertridža obezbeđuju dugotrajno i jednostavno štampanje koje ne zahteva menjanje ili skladištenje kertridža sa mastilom, a nude alternativu laserskim štampačima koja štedi energiju.

„Ovi uređaji ne zahtevaju mnogo intervencija korisnika i idealni su za sve kompanije koje brinu o održivosti, a potrebna im je štampa u većim, A3 formatima”, kaže Entoni Vels, menadžer proizvoda u kompaniji Epson Europe.

„Naši štampači troše do 83% manje energije od laserskih štampača, koriste tehnologiju bez zagrevanja i imaju rezervoare za mastilo velikog kapaciteta, čime se smanjuje vreme potrebno za upravljanje zalihama, ali se takođe eliminiše potreba za proizvodnjom, slanjem i odlaganjem kertridža.  Oni se umesto toga dopunjuju bočicama sa mastilom velikog kapaciteta, uz koje možete da odštampate i do 7500 strana crno-belo i 6000 strana u boji.”

Ovi uređaji ne zagađuju životnu sredinu i mogu se lako integrisati u bezbedan proces štampanja putem mnogobrojnih mogućnosti povezivanja, a pružaju i veoma niske cene po odštampanoj strani i niske ukupne troškove održavanja. Takođe su savršeno rešenje za povećanje efikasnosti kod manjih obima posla jer se prva strana štampa za samo 5,5 sekundi.

„Dok se uslovi poslovanja na tržištu menjaju posle krize, veliki broj kompanija usvaja nove metode koje će omogućiti održivo poslovanje. Biranje Epson inkdžet tehnologije bez zagrevanja umesto laserskih štampača je primer kako jedna mala promena može da napravi veliku razliku i podrži nastojanja krajnjih korisnika da se smanji i potrošnja energije i količina otpada potrošnog materijala”, zaključuje Vels.