Epson poklanja EcoTank štampače i projektore Fondaciji Jusejn Bolt

100 EcoTank štampača i 20 projektora pomoći će školarcima širom Jamajke

Epson poklanja EcoTank štampače i projektore Fondaciji Jusejn Bolt

Epson poklanja EcoTank štampače i projektore Fondaciji Jusejn Bolt

100 EcoTank štampača i 20 projektora pomoći će školarcima širom Jamajke

Epson je donirao 100 EcoTank štampača bez kertridža i 20 laserskih projektora Fondaciji Jusejn Bolt čiji je cilj stvaranje mogućnosti kroz obrazovanje i kulturni razvoj. Štampači i projektori, čija je vrednost procenjena na preko 100.000 evra, dodeljeni su na specijalnoj ceremoniji održanoj u Osnovnoj školi Valdensija na Jamajci u koju je nekada išao Jusejn Bolt. Valdensija je samo jedna od nekoliko škola širom Jamajke koje će koristiti novu opremu. Među drugima su osnovne škole u mestima Solt Marš, Dvanvejl i Kinlos.

Direktorka Osnovne škole Valdensija, gđa Nikol Oti-Anderson, rekla je o donaciji: „Oprema kao što je ova je pravo rešenje za sve obrazovne institucije širom Jamajke koje imaju velike potrebe za štampanjem.“ Gđa Oti-Anderson je objasnila da hiljade učenika još uvek ne može da se poveže u virtuelnom prostoru, a nastavnici i nekoliko zainteresovanih strana ulažu velike napore da bi sva deca imala pristup materijalima za učenje.

Zvaničnoj ceremoniji je prisustvovao Jusejn Bolt, koji je ranije ove godine postao evropski ambasador kompanije Epson i lice velike kampanje izgradnje obaveštenosti o Epson EcoTank štampačima. Ohrabrujući učenike prisutne na ceremoniji da naporno rade, budu posvećeni, veruju u sebe i sanjaju velike snove kako bi bili što bolji, on je rekao: „Uvek mi je zadovoljstvo da se vratim na Jamajku. Predivan je osećaj kada vidim da deca imaju bolje mogućnosti nego što sam ih imao ja, jer znam kroz šta mnogi od njih prolaze i teškoće koje su doživeli tokom ove pandemije. Verujem da deca imaju pravo na najbolji početak u životu. Pristup najboljoj mogućoj opremi doneće osnovnim školama širom Jamajke velike koristi. Epson deli moju viziju da obrazovanje bude pristupačno svima i zajedno pomažemo deci širom Jamajke da ostvare snove o održivoj, zdravijoj i srećnijoj budućnosti.“  

Epson deli želju Jusejna Bolta da podstakne pozitivne promene unutar zajednice i pomogne deci da dobiju najbolje moguće obrazovanje. Marija Igling, direktorka Epson odeljenja za marketing za Evropu je rekla: „Zadovoljstvo nam je što radimo sa Fondacijom Jusejn Bolt kako bismo pomogli deci na Jamajci koliko god možemo. Nadamo se da će im štampači i projektori pomoći da sanjaju velike snove i podržati ih u njihovom ostvarivanju.“

Ceremoniji su prisustvovali i gđa Karlin Segri iz Ministarstva obrazovanja, predsednik Fondacije Jusejn Bolt sveštenik Vinsom Vilkins, Nadžent Voker, menadžer Jusejna Bolta i Dženifer Bolt, majka Jusejna Bolta.