Epson i Mercedes-AMG Petronas Motorsport kreiraju prvi pit stop na svetu koji svetli u mraku

Epson donosi novi izgled za pit stop Formule 1™

15. septembar 2017. Epson se raduje jedinstvenom Grand Priju u Singapuru koji donosi novi i uzbudljivi izgled automobila i pit stopa Formule 1™. Ambiciozni plan da se kreira prvi svetski pit stop koji svetli u mraku spojio je proizvode kompanije Epson, koji su vodeći na tržištu, i dokazanu stručnost aktuelnog svetskog šampiona među projektantima Formule Jedan™, kompaniju Mercedes-AMG Petronas Motosport, koju predstavlja trostruki svetski šampion, Luis Hamilton.

Epson je započeo transformaciju trkačkog automobila kompanije Mercedes-AMG Petronas iz uobičajenog stanja u remek-delo koje svetli u mraku. Epson štampač iz serije SureColor SC-S je omogućio dizajnerskom timu Mercedes-AMG Petronas Motorsport da transformiše pobednički izgled svetskog šampionata 2016. tako što je odštampao svetlucavi materijal koji je bio obmotan oko automobila i verziju originalnog brendiranja automobila koja svetli u mraku. Zatim su se svetla isključila, a automobil je završio prvi svetski pit stop koji svetli u mraku. Opremljen svetlećim kombinezonima i opremom, tim je sproveo nekoliko brzih promena pneumatika.

Efekat je pojačan Epson fiksnim projektorom EB-L25000U, prvim i najsvetlijim svetskim 3LCD laserskim projektorom sa 25.000 lumena i 4K poboljšanjem, koji je dizajniran za dinamičnu proizvodnju visokog učinka¹.

Ovaj koncept je osmišljen kako bi se fanovima Formule 1 pit stop prikazao u potpuno drugačijem svetlu i da bi se istovremeno na atraktivan način pokazalo kako su kompanija Epson i Mercedes-AMG Petronas Motorsport svetski lideri u tehnologiji.

Sledeća trka 2017. godine odvodi šampionat u Singapur, gde će Mercedes-AMG Petronas Motorsport pokušati da utvrdi svoje vođstvo na ovoj legendarnoj „noćnoj trci F1“. Fanovi iz celog sveta iščekuju ovaj spektakl sa 1600 reflektora koji obasjavaju ovu poznatu gradsku stazu jačinom četiri puta svetlijom od većine fudbalskih stadiona. Da bi se proslavila ova noćna trka, sadržaj koji svetli u mraku će biti objavljen na kanalima kompanija Epson i Mercedes-AMG Petronas tokom vikenda Grand Pri trke u Singapuru (15–17. septembra 2017).

Pit stop koji svetli u mraku je deo serije inovativnih aktivacija u saradnji kompanija Epson i Mercedes-AMG Petronas, koje obuhvataju prošlogodišnju kampanju #LewisGetsInked i izazov rezervoara mastila Luisa Hamiltona iz F1 2017. ( https://www.epson.co.uk/lewisgetsinked).

Video sadržaja koji svetli u mraku i slični materijali će uskoro biti objavljeni na Epson kanalima.

Ijan Kameron, glavni menadžer brenda i komunikacija u kompaniji Epson je rekao: „Naše partnerstvo sa kompanijom Mercedes-AMG Petronas Motorsport se uvek usmeravalo na to da radimo zajedno na zajedničkoj potrazi za inovacijama i performansama u našim branšama. Pit stop koji svetli u mraku je veoma uzbudljiv pionirski rad. Savršeno demonstrira koliko su naši proizvodi prilagodljivi i praktični u najneobičnijim i iznenađujućim okruženjima. Oduševljeni smo rezultatima.“

Viktorija Vovels, direktor marketinga, Mercedes-AMG Petronas Motorsport, rekla je: „Uvek je zadovoljstvo raditi sa kompanijom Epson u kreiranju ovih inovativnih i naprednih koncepata. Korišćenje napredne tehnologije kompanije Epson za dostizanje vrhunskih performansi je savršeno usklađeno sa onim što pokušavamo da postignemo u Formuli 1. Pit stopovi su veoma poznata karakteristika Formule 1, tako da je veoma uzbudljivo što smo imali priliku da radimo sa kompanijom Epson i njihovim vodećim proizvodima kako bismo osvežili pogled na ovaj proces.“

Pogledajte lokalnu veb-lokaciju kompanije Epson da biste videli detalje proizvoda Epson SureColor SC-S serije, EB-L25000U i drugih proizvoda kompanije Epson. http://global.epson.com/web_sites.html

Imajte u vidu da imena proizvoda i dostupnost zavise od regiona.

1. U skladu sa Seiko Epson istraživanjem (iz avgusta 2016).

-Kraj-